אני מתנצלת על העיכוב בהעלאת הסדנה...היתה מחשבה לשמור אותה כהדרכה בבלוג המגזין ובסוף הוחלט על משהו אחר...אני רק מקווה שלא יריתי לעצמי כדור ברגל ונשאר בלי הדרכה לסקראפהוליק (ובכלל, נראה לי כואב להסתובב עם כדור ברגל...)
אז...בלי יותר מדי קשקושים...
החומרים הדרושים:
- שני בריסטולים או דפים מדוגמים בגודל 20.5X14.5, לחלק הפנימי של הכריכה.
לפני שמקפלים, חותכים את 4 הפינות של הנייר כמו בתמונה, שימו לב לא לחתוך בצמוד לקרטון, כדי שהנייר יכסה את הקרטון בזמן הקיפול.
עכשיו מתחילים לקפל ולהדביק. מקפלים שתי כנפיים נגדיות ומדביקים.
לפני שמדביקים את הכנפיים הנותרות, יוצרים בעזרת מכשיר קיפול או אפילו סרגל, קיפול קטן כלפי פנים בפינות הכנף ואז מקפלים ומדביקים את כל הכנף.
הופכים את הקרטון כשהדף המדוגם כלפי חוץ, לוקחים את הבריסטול או הדף המדוגם שהכנו לחלק הפנימי של הכריכה, ממקמים במרכז ומדביקים.
חוזרים על התהליך גם עם הקרטון הנוסף ומניחים בצד.
בשלב הבא מכינים את דפי המתכונים.
אני בחרתי לקשט את הדפים עם חותמות ודיו, אבל ניתן לעצב מראש את הדפים עם קישוטים ולהדפיס אותם מוכנים.
בחרתי בדיו גירי בגוון בהיר שנותן החתמה חלשה כך שלא תפריע לכתיבת המתכון. החותמות הן שלAutumn leaves. כדאי לבחור חותמות שתיצורנה איזה שהוא הקשר לדפי הכריכה...
עכשיו ניצור את השמרדפים.
מאחר והשקיות שקופות היה לי קצת קשה לצלם, אז אני מקווה שההסבר יוכל להבהיר את התמונה...
מאחר ואנחנו רוצים ליצור כיס שקוף ולא שקית סגורה, אחרי שמקלפים את פס הדבק, מקפלים את הלשונית הדביקה ומדביקים אותה לעצמה. כלומר, לא מדביקים כדי לסגור את השקית כפי שבדרך כלל עושים. הקיפול צריך להעשות כמעט עד קו הפתח של השקית, אני השארתי כמה מילימטרים רווח כדי להקל על הכנסת והוצאת דפי המתכונים.
מסירים את הדבק...
מקפלים ומדביקים את הלשונית....(את הקיפול וההדבקה צריך לעשות בשתי ידיים במקביל, כדי לוודא שהקיפול סימטרי...מאחר וטרם למדתי לצלם בעזרת הפה והאף, נאלצתי להדגים ביד אחת ובשניה לצלם תוך כדי...).
* כדי להבין איך לבצע את זה: תדמיינו מעטפה משרדית חומה, כזו שיש לה לשונית מלבנית לסגירה. מקפלים את הלשונית הזו לחצי ומדביקים אותה לעצמה כך שהיא למעשה לא סוגרת את המעטפה... אלא יוצרת כיס עם לשונית קצרה יותר וכפולה.
כאן ניתן לראות את דף המתכון בתוך הכיס, החלק עם הכיתוב הלבן באנגלית הוא למעשה פס הדבק המודבק.
עכשיו ניצור גימור יפה לשמרדף שלנו, כי הכיתוב הלבן באנגלית לא נראה מי יודע כמה אטרקטיבי...
ניקח את פסי הבריסטול שלנו ונחתים עליהם. רצוי שהחותמות תהיינה באותו סגנון של החותמות בהן החתמנו את דפי המתכונים. אם משתמשים בקארדסטוק מדוגם, השלב הזה מיותר.
אחרי שהחתמנו את הבריסטולים, מקפלים אותם לשניים לאורכם.
מצמידים פסי דבק בחלק הפנימי של הרצועות המקופלות (בתמונה יש דבק דו צדדי, אבל לאחר נסיון אחד בו הדבק נפתח לי, עברתי לשימוש בדבק ג'ל של Scothch, שפורפרת ירוקה עם מרקם ג'לי שנדבק נהדר).
לוקחים את שקית הצלופן שהכנו קודם, אוחזים בשני צידיה ליד פס הקיפול שיצרנו קודם ומניחים אותה על רצועת הבריסטול עליה מרחנו דבק, כשהכיס של השקית פונה אלינו כמו בתמונה...
אחרי שהדבקנו את הצד האחורי של השקית, נהדק את רצועת הבריסטול לסגירה מוחלטת. כדאי להחזיק את הרצועה כמה רגעים לוודא הדבקה.
מכניסים שני דפי מתכונים בכל שמרדף (מניחים שני דפים "גב אל גב")
עכשיו נותר לסיים ולתת פינישים אחרונים...
מאחר והדפים בהם השתמשתי היו מספיק צבעוניים בשבילי וזו בכל זאת מחברת שתבלה את זמנה במטבח, החלטתי לא להוסיף קישוטים והוספתי רק אותיות קארדסטוק עם נצנצים של לימור (קסם שימושי).
הוספתי טבעות מתכת וזהו...המחברת מוכנה.
עדכון: מירי ראתה את ההדרכה והכינה על פיה מחברת מתכונים צבעונית ויפייפיה, היא אפילו הוסיפה שדרוג קטן שיכול לקצר מעט את התהליך..אז תנו קפיצה גם לבלוג שלה...
אז...בלי יותר מדי קשקושים...
החומרים הדרושים:
- שקיות צלופן לאריזה (שקיות כאלו עם פס דבק בקצה) בגודל רצוי, אני השתמשתי בגודל 15X20 ס"מ. אלו יהיו השמרדפים שלנו. מספ השקיות שתכינו תלוי בכם, זכרו שבכל שקית נכנסים שני דפי מתכונים.
- 2 קרטונים לכריכה (אני השתמשתי בקרטון אפור, חומר שאני פשוט אוהבת) בגודל שיתאים לשקיות, במקרה שלי 16X22 ס"מ.
- שני דפים מדוגמים בגודל 19X25 ס"מ, כל אחד, לעיטוף הכריכה.- שני בריסטולים או דפים מדוגמים בגודל 20.5X14.5, לחלק הפנימי של הכריכה.
-דפי מתכונים, השתמשתי בבריסטול יצירה לבן, עליו הדפסתי את העיצוב (הקובץ שלי הוא בפורמט של קורל דרו ושמרתי כקובץ תמונה כדי שתוכלו להשתמש בו, אבל לא ניתן לשנות אותו, אז אם בא לכם עיצוב אחר...אתם מוזמנים ליצור לבד), גודל הדפים 14.5X18.5 ס"מ. כמות הדפים צריכה להיות כפולה ממספר שקיות הצלופן שאתם מכינים.
- רצועות בריסטול (או קארדסטוק מדוגם) בגודל 16X3.5 ס"מ, כמספר שקיות הצלופן.
- טבעות מתכת נפתחות (ניסיון לכרוך עם מכשיר Bind it all, נכשל ודפק כמה דפים, השקיות "נוזליות" מדי בשבילו).
- חותמות וקישוטים.
שלב ראשון: הכנת הכריכה
מורחים דבק על צידו האחד של הקרטון ומדביקים אותו לנייר המדוגם (השתמשתי בדבק ג'ל של UHU, אני מתה עליו) הדפים הם של DCWV סטאק 6.
הופכים את הקרטון ועוברים על הנייר עם כלי חלק כדי להבטיח הדבקה טובה ומניעת בועות אויר או בליטות.
שוב הופכים את הקרטון, עוברים סביבו עם מכשיר סטיילוס או עט שלא עובד כדי ליצור קוי קיפול (שימו לב שהמכשיר לא יחורר את הנייר). המטרה - נוחות הקיפול.
לפני שמקפלים, חותכים את 4 הפינות של הנייר כמו בתמונה, שימו לב לא לחתוך בצמוד לקרטון, כדי שהנייר יכסה את הקרטון בזמן הקיפול.
עכשיו מתחילים לקפל ולהדביק. מקפלים שתי כנפיים נגדיות ומדביקים.
לפני שמדביקים את הכנפיים הנותרות, יוצרים בעזרת מכשיר קיפול או אפילו סרגל, קיפול קטן כלפי פנים בפינות הכנף ואז מקפלים ומדביקים את כל הכנף.
הופכים את הקרטון כשהדף המדוגם כלפי חוץ, לוקחים את הבריסטול או הדף המדוגם שהכנו לחלק הפנימי של הכריכה, ממקמים במרכז ומדביקים.
חוזרים על התהליך גם עם הקרטון הנוסף ומניחים בצד.
בשלב הבא מכינים את דפי המתכונים.
אני בחרתי לקשט את הדפים עם חותמות ודיו, אבל ניתן לעצב מראש את הדפים עם קישוטים ולהדפיס אותם מוכנים.
בחרתי בדיו גירי בגוון בהיר שנותן החתמה חלשה כך שלא תפריע לכתיבת המתכון. החותמות הן שלAutumn leaves. כדאי לבחור חותמות שתיצורנה איזה שהוא הקשר לדפי הכריכה...
מאחר והשקיות שקופות היה לי קצת קשה לצלם, אז אני מקווה שההסבר יוכל להבהיר את התמונה...
מאחר ואנחנו רוצים ליצור כיס שקוף ולא שקית סגורה, אחרי שמקלפים את פס הדבק, מקפלים את הלשונית הדביקה ומדביקים אותה לעצמה. כלומר, לא מדביקים כדי לסגור את השקית כפי שבדרך כלל עושים. הקיפול צריך להעשות כמעט עד קו הפתח של השקית, אני השארתי כמה מילימטרים רווח כדי להקל על הכנסת והוצאת דפי המתכונים.
מסירים את הדבק...
מקפלים ומדביקים את הלשונית....(את הקיפול וההדבקה צריך לעשות בשתי ידיים במקביל, כדי לוודא שהקיפול סימטרי...מאחר וטרם למדתי לצלם בעזרת הפה והאף, נאלצתי להדגים ביד אחת ובשניה לצלם תוך כדי...).
* כדי להבין איך לבצע את זה: תדמיינו מעטפה משרדית חומה, כזו שיש לה לשונית מלבנית לסגירה. מקפלים את הלשונית הזו לחצי ומדביקים אותה לעצמה כך שהיא למעשה לא סוגרת את המעטפה... אלא יוצרת כיס עם לשונית קצרה יותר וכפולה.
כאן ניתן לראות את דף המתכון בתוך הכיס, החלק עם הכיתוב הלבן באנגלית הוא למעשה פס הדבק המודבק.
עכשיו ניצור גימור יפה לשמרדף שלנו, כי הכיתוב הלבן באנגלית לא נראה מי יודע כמה אטרקטיבי...
ניקח את פסי הבריסטול שלנו ונחתים עליהם. רצוי שהחותמות תהיינה באותו סגנון של החותמות בהן החתמנו את דפי המתכונים. אם משתמשים בקארדסטוק מדוגם, השלב הזה מיותר.
אחרי שהחתמנו את הבריסטולים, מקפלים אותם לשניים לאורכם.
מצמידים פסי דבק בחלק הפנימי של הרצועות המקופלות (בתמונה יש דבק דו צדדי, אבל לאחר נסיון אחד בו הדבק נפתח לי, עברתי לשימוש בדבק ג'ל של Scothch, שפורפרת ירוקה עם מרקם ג'לי שנדבק נהדר).
לוקחים את שקית הצלופן שהכנו קודם, אוחזים בשני צידיה ליד פס הקיפול שיצרנו קודם ומניחים אותה על רצועת הבריסטול עליה מרחנו דבק, כשהכיס של השקית פונה אלינו כמו בתמונה...
אחרי שהדבקנו את הצד האחורי של השקית, נהדק את רצועת הבריסטול לסגירה מוחלטת. כדאי להחזיק את הרצועה כמה רגעים לוודא הדבקה.
מכניסים שני דפי מתכונים בכל שמרדף (מניחים שני דפים "גב אל גב")
עכשיו נותר לסיים ולתת פינישים אחרונים...
מאחר והדפים בהם השתמשתי היו מספיק צבעוניים בשבילי וזו בכל זאת מחברת שתבלה את זמנה במטבח, החלטתי לא להוסיף קישוטים והוספתי רק אותיות קארדסטוק עם נצנצים של לימור (קסם שימושי).
לאחר מכן, יצרתי חורים בעזרת מכשיר הקרופ א- דייל בכריכת המחברת, הנחתי כריכה נוספת מתחת ובעזרת עפרון סימנתי את מיקום החורים, שחוררתי לאחר מכן.
כך יצרתי גם את החורים בדפי המתכונים (בחלק שקישטתי עם רצועות הבריסטול).
הוספתי טבעות מתכת וזהו...המחברת מוכנה.
עדכון: מירי ראתה את ההדרכה והכינה על פיה מחברת מתכונים צבעונית ויפייפיה, היא אפילו הוסיפה שדרוג קטן שיכול לקצר מעט את התהליך..אז תנו קפיצה גם לבלוג שלה...
מקסים! עושה חשק לבשל... נראה לי שיאומץ בקרוב..
השבמחקכל הכבוד על הדרכה ברורה, מפורטת ו... מעוררת תיאבון! תודה!
השבמחקתודה על ההדרכה הנהדרת!
השבמחקהדרכה מעולה!
השבמחקיופי של הדרכה, אהבתי מאוד
השבמחקיופי של רעיון למתנות.
השבמחקהאמת, שלא ממש הבנתי את העניין של סגירת הניילונים, מקסימום אקפוץ לראות.
איפה קנית "במחוזותינו" את הניילונים?
תודה!
ענת.
תודה בנות...
השבמחקענת, סגירת הניילון די פשוטה. תדמייני מעטפה משרדית חומה, כזו שיש לה לשונית מלבנית לסגירה. את מקפלת את הלשונית הזו לחצי ומדביקה אותה לעצמה ואז היא למעשה לא סוגרת את המעטפה... אלא יוצרת כיס עם לשונית קצרה יותר וכפולה (כי הדבקת אותה לעצמה).
עכשיו תדמייני שקית ניילון על אותו עקרון עם לשונית...
אם זה עדיין לא ברור, את כמובן מוזמנת לקפוץ ולראות :-)
השקיות בהן השתמשתי נקנו באיזור התעשיה ביאליק, דברי עם חן...היא יודעת בדיוק איפה.
הדרכה מקסימה והתוצאה - מדהימה!!
השבמחקתודה רבה!!
עכשיו זה מובן טוב יותר.
השבמחקאנסה ליצור קשר עם חן לגבי הניילונים.
וואו, איזו הדרכה יפה ומושקעת !!! ומובנת כמובן...
השבמחקהספר מקסים, שומרת למועדפים....
מקסים.. לא יותר לקנות צלופן ללא פס דבק?
השבמחקלימונדה, אני לא מכירה שקיות צלופן ללא דבק וסתם צלופן לא יעשה את העבודה, גם כי הוא דק יותר בדרך כלל ונקרע וגם כי צריך ליצור ממנו שקית ואז לא חסכנו פה כלום...
השבמחקבנוסף, פס הדבק נותן חיזוק נוסף לחלק הזה של השקית...
תודה עדיה על הדרכה נפלאה. התוצאה משגעת ונכנסת בשמחה לרשימת הפרוייקטים הארוכה שלי....
השבמחקעדיה,
השבמחקתודה רבה, ההדרכה מעולה ועושה חשק אדיר להכין מחברת כזו.
המחברת שלך יצאה נהדרת! (-:
הדרכה ברורה ומצוינת, וגם מתנה מעולה, תודה.
השבמחקתודה על הדרכה נפלאה!
השבמחקהיי
השבמחקתודה על ההדרכה הברורה,
רעיון יפה למתנה. נרשם לביצוע.
שולה
היי
השבמחק" אחרי שהדבקנו את הצד האחורי של השקית, נהדק את רצועת הבריסטול לסגירה מוחלטת. "
מכאן כבר לא הבנתי. הרי הדבקנו את שולי שקית הניילון עם הכיתוב באנגלית בתוך פס הקרטון, אז מאיפה מכניסים ומוציאים את הכרטיס כדי לרשום מתכון ?
אשמח אם תוכלי להוסיף חץ להסבר.
סליחה בכל מקרה.
אורנה,
השבמחקהוספתי עוד הסברון בכחול בטקסט ותמונה נוספת בה ניתן לראות את הדף בולט מעט החוצה מהכיס שנוצר...
מקווה שזה מובן יותר...
רעיון מ-ה-מ-ם, ביצוע נהדר, והדרכה מצויינת.
השבמחקתודה.
יעל
תודה על ההסבר לגבי ההדבקה של הניילון.
השבמחקאני לא הבנתי, כשמדביקים את הפסים הכחולים עדיין נשאר כיס שניתן להכניס ולהוציא את דף המתכון ?
Adiya ,
השבמחקהבנתי את נושא הניילון,
השאלה שלי היא לגבי הפסים הכחולים
אותם את מחוררת לצורך תיוק.
הפס מספיק צר כדי להשאיר פתח לשליפת הכרטיס והכנסתו?
אורנה, הפסים מספיק צרים כדי לא להפריע להכנסת הכרטיסיות ומספיק רחבים כדי לכסות את הניילון.
השבמחקהדרכה מעולה!
השבמחקהכנתי גם:
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1708551
היי עדיה,
השבמחקהדרכה מעולה. כשאגיע לעשות אותה... {שמרתי לי אותה} אני מקווה שעוד השנה, אראה אם משהו לא יהיה ברור. כרגע נראה מושלם!!! ביי אורית
אי שם ביוני כתבתי שאני שומרת במועדפים - ואכן קיימתי, וכשבאה ההזדמנות - הנתי גם אחד כזה !!
השבמחקהנה פה -
http://hbnoo.blogspot.com/2010/10/blog-post_15.html
תודה על ההדרכה !! עזרת לי המון ולא ידעת אפילו !!!
מדהים! עשית את זה מאוד יפה!
השבמחקמקסים! מקסים! אבל השקיות - מאין??? איזור תעשיה ביאליק?????
השבמחקהיי אילנה, אני מניחה שניתן למצוא שקיות כאלו גם באיזור התעשיה בביאליק, נדמה לי שאת שלי קניתי בחנות יצירה מקומית בקריות
מחק