יום שני, 12 בינואר 2015

הפיתה יבשה...שים טחינה!

כשלידרס הודיעו על פעילות חדשה לקראת יציאתם לשוק של רטבי טחינה חדשים, שמחתי לקחת חלק ולהתנסות...
כי אם יש משהו שאני אוהבת...זה טחינה!!!


בשלב ראשון הגיע שליח של לידרס (חמוד, אם יורשה לי להוסיף) ובידו תיק שומר חום/קור ובתוכו שלושה בקבוקי פלסטיק עם פקק לחיץ של רטבי טחינה.
רוטב טחינה שום לימון, רוטב טחינה עגבניות פלפלים ורוטב טחינה עשבי טיבול.



עם פתיחת התיק, הייתי חייבת לטעום אותם...הטעם היה מבטיח!! 
במסגרת הפעילות, היה עליי ליצור מתכון המכיל את הרטבים...אבל אני לא שפית או טבחית, הולכת לפי מתכונים קבועים  וגם די חוששת להמציא דברים כשמדובר באוכל, כי מי יודע איזה טעם ייצא לזה ומי יעז לאכול את זה (ואוכל הרי לא זורקים!)...אז הלכתי על דברים בטוחים...

למשל קציצות מטוגנות...עם המתכון הרגיל שלי:
חצי ק"ג בשר טחון (עוף או בקר או שילוב של שניהם)
ביצה אחת
בצל קצוץ
קצת פירורי לחם
מלח ופלפל

והתוספת החדשה...רוטב טחינה עם עשבי טיבול! (גם שני הרטבים האחרים היו עושים את העבודה בלי ספק!) שמתי בנדיבות לפי העין...אבל נראה לי שמשהו כמו 5-7 כפות יכולים להספיק...היו לי כוונות לטגן את הקציצות, לסדר אותן יפה על צלחת ולצלם לצורך התיעוד...אבל...הייתי חייבת לטעום תוך כדי הכנה והזמנתי את הילדים לטעום ועד שסיימתי לטגן כבר לא נשאר מה לצלם!!!

מה שכן הספקתי להכין ולצלם זה חזה עוף בתנור ברוטב טחינה...
לקחתי חתיכות חזה עוף, הנחתי על נייר אפיה, מרחתי בנדיבות רוטב טחינה על חתיכות העוף משני הצדדים, הפעם השתמשתי בשלושת הרטבים, רוטב אחד לכל חתיכת עוף ושמתי בתנור על גריל בחום של 250-275 מעלות לכחצי שעה (אחרי רבע שעה הפכתי את חתיכות העוף)...

יצא טעים טעים!!!


חוץ מזה, הספקתי להשתמש ברטבים לצד סוגי בשר שונים עם תוספת...
בתוך פיתה עם קציצות (ממש כמו בפרסומת!!), לצד כדורי פלאפל וכרוטב בתוך סלט ירקות...

יש עוד אין ספור רעיונות ודרכים לשימוש בטחינה בכלל וברטבי הטחינה של אחלה במיוחד...אני עוד לא סיימתי לנסות ולחקור אותם, אין לי ספק שיש פה אהבה חדשה בשבילי!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה שקפצתם לבקר ולקרוא...
אשמח לתגובותיכם :)